Pianostemmer Turnhout

Zoekt u een pianostemmer in Turnhout?

Uw piano of vleugel laten stemmen in de regio Turnhout? Met een grote klantenkring in Turnhout is uw piano of vleugel op korte termijn gestemd. Afspraken kunnen vaak nog in dezelfde week worden ingepland

Uw piano of vleugel wordt niet alleen perfect gestemd, kleine reparaties worden altijd kosteloos uitgevoerd en indien wordt het mechaniek afgeregeld, zo wordt uw instrument dus niet alleen gestemd maar ook in topconditie gehouden. 

Wat kost het om een piano te laten stemmen? 

Wat kost pianostemmen?

Een stembeurt voor piano of vleugel kost € 95.- voorrijkosten worden nooit berekend.

Advies bij het kopen van een piano?

Wilt u een piano kopen maar weet u niet goed waar u goed aan doet? Vraag gratis onafhankelijk advies. Als pianoliefhebber behoed ik klanten graag voor een foute aankoop. Een piano kan allerlei gebreken hebben die alleen een ervaren pianotechnieker kan constateren. Die goedkope piano bij de kringloper of op Marktplaats kan wel eens niet meer te stemmen zijn. Met een paar foto’s zie ik vaak genoeg en kan dan een advies geven.  

Piano repareren

Kleine reparaties kunnen vaak aan huis worden uitgevoerd. Een toets die blijft hangen is tijdens een stembeurt vaak te verhelpen. Ook regulier onderhoud kan gewoon aan huis. Voor grotere reparaties, onderhoud en revisies is er een eigen atelier.

Is uw vleugel of piano toe aan een stembeurt of heeft u een vraag over onderhoud of herstelling aan uw instrument? Bel mij op 316-51845 032 of maak gebruik van onderstaand contactformulier.

Pianoles Turnhout

Voor pianolessen in Turnhout kunt u terecht bij:

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans

Kunstencampus Turnova

Academieplein 17 (gps: Baron Frans du Fourstraat 4-6)
2300 Turnhout

Advies nodig?

Twijfelt u aan de conditie van uw piano? Speelt of klinkt hij niet meer zoals u gewend bent? Ik kom graag bij u langs om het instrument te beoordelen en een onderhoudsadvies uit te brengen.

Pianostemmer Jorge Nieuwenhuis
Azurietdijk 37
4706BL Roosendaal

Openingstijden:
Ma. –  Vr. van 08:0u tot 20:00

Alle afspraken worden in overleg ingepland.

 

Uw pianostemmer Jorge Nieuwenhuis in heel de provincie Antwerpen

Jorge Nieuwenhuis

Pianostemmer & Reparateur

 

Mijn naam is Jorge Nieuwenhuis. Als gediplomeerd pianostemmer met bijna 25 jaar ervaring is uw piano of vleugel bij mij in goede handen. Niet alleen voor het stemmen van uw piano of vleugel maar ook voor herstellingen en complete restauratie van uw instrument. Voor het maken van een afspraak of vrijblijvende prijs opgave ben ik ook via WhatsApp voor u bereikbaar.

Vragen over een stembeurt, reparatie aan uw piano of advies nodig bij aanschaf van een instrument?

Bel:

316 – 51 845 032

Piano stemmen

Als je de pianostemmer wel eens aan het werk hebt gezien dan heb je gezien dat er heel veel snaren in een piano of vleugel zitten. Om deze allemaal op elkaar af te stemmen moet er een beginpunt zijn. Dat is de A  die op 440hertz wordt gezet. Dit is de toonhoogte waar we hedendaags onze muziekinstrumenten op afstemmen. Vanuit deze A kan de pianostemmer een mooie afstand tussen alle tonen maken waardoor alle akkoorden fijn in de oren klinken.

Als een piano lang niet is gestemd komt het vaak voor dat deze A niet meer op 440 hertz staat maar ver weg gezakt is. Om deze stabiel op 440 hz. te krijgen zullen er dan meerdere stembeurten nodig zijn. De piano krijgt namelijk een veel hogere spanning die zich als het ware opnieuw moet ‘zetten’. Voor aanvang van de stembeurt zal altijd verteld worden op welke toonhoogte de piano staat.